Welkom op onze website

Wij zijn blaaskapel "The Rolling Tones" een clubje muzikanten uit dordrecht die het heerlijk vinden om met elkaar muziek te maken, Wij spelen moderne nummers en ouderwetse meezingers hierdoor zijn wij overal inzetbaar waar men gezellige muziek wil horen.

Ben je toevallig op zoek naar een leuke kapel en kan je een blaasinstrument bespelen en ook muziek lezen schroom dan niet en kom eens langs op onze repetitieavond van 20.00 tot 22.00 uur op de maandagavond.

Kijk eens rustig rond op onze site en wees welkom bij een optreden van onze gezellige kapel.

Afdrukken

Toeterade op de kade

Geschreven door admin on 23 mei 2011.

22 mei 2012 Nerveuze mensen, ik heb er vandaag een paar gezien hoor (inclusief mezelf) Wat is het toch altijd weer een slopend iets als je voor het eerst een optreden heb met elkaar en dan ook nog in je eigen stad.

Zoveel bekenden kapellen om je heen, zoveel vrienden, bekenden, familie en die komen allemaal toch nieuwschierig kijken hoe we het ervanaf gaan brengen.

Verzamelen om 12.00 uur bij het veerhuis en daar aangekomen was het een wirwar van muzikanten die allemaal klaar waren om hun muziek ten gehore te brengen, Ook wij natuurlijk  ;).

Het schema bekeken en we waren niet de eerste die moesten starten, Dus hup de spullen mee en richting het eerste podium dat we gingen bestijgen, Trompetten in de wagen en de rest ervoor en de weergoden die het vandaag enigzins af lieten weten (en die ik dus gewaarschuwd had ) dachten we gunnen ze enigzins goed weer als ze aan de beurt zijn en ja hoor droog toen we moesten spelen.

En nadat de eerste noten eruit waren ging het eigenlijk vanzelf, aangemoedigd door diverse mensen uit het publiek die leuk mee deden kregen we er steeds meer zin in en ging het spelen ook steeds makkelijker, er viel eigenlijk een hele last van ons af toen we het setje gespeeld hadden en er een groot applaus klonk en we elkaar aankeken zo van.... YES,  DAT ZIT EROP EN HET GING LEKKER....

Na dit eerste optreden volgde er nog twee en het weer werd steeds beter al maakte de  aanwakkerende wind het wel steeds spannender om te spelen vooral voor Wendy met haar sousafoon.

Het laatste optreden bij het Veerhuis was tevens het allerlaatste optreden van de Toeterade en nadat alle muzikanten zich verzameld hadden werd er heel gezellig samengespeeld door iedereen en kwam de organiserende kapel de merweboertjes al spelende aangelopen en toen werd het helemaal een dolle boel met elkaar.

De prijsuitrijking, Ja je verwacht niks maar dan worden er toch wel heel veel namen opgenoemd die eigenlijk allemaal vierde waren geworden en concumpties kregen en onze naam was nog niet gevallen dan zit je toch in spanning te wachten wat er nu gaat gebeuren en na wat lovende woorden werd er iemand van ons naar het podium geroepen en werd ons een aanmoedigingsprijs uitgereikt en wat waren we trots met zijn alle, we hadden er toch wel een beetje een zwaar hoofd in van te voren en dan krijg je ineens de aanmoedingsprijs hoeveel mooier kan je begin zijn toch? Helemaal super, we hebben en prachtige peddel gewonnen met tekst erop en die gaat een goed plaatsje krijgen in het gebouw waar we repeteren.

Al met al een supergezellige, geslaagde dag waar ik met een heel goed gevoel op terug kijk, Gewoon de lol die we met elkaar hebben en het samen spelen met deze lieve , leuke mensen ik vind het geweldig en ik ben echt supertrots op het gene dat we toch even neergezet hebben vandaag.

Op naar ons volgende optreden,

Elise Cool