Welkom op onze website

Wij zijn blaaskapel "The Rolling Tones" een clubje muzikanten uit dordrecht die het heerlijk vinden om met elkaar muziek te maken, Wij spelen moderne nummers en ouderwetse meezingers hierdoor zijn wij overal inzetbaar waar men gezellige muziek wil horen.

Ben je toevallig op zoek naar een leuke kapel en kan je een blaasinstrument bespelen en ook muziek lezen schroom dan niet en kom eens langs op onze repetitieavond van 20.00 tot 22.00 uur op de maandagavond.

Kijk eens rustig rond op onze site en wees welkom bij een optreden van onze gezellige kapel.

Afdrukken

Dordt in Stoom

Hoogste tijd om het nieuws, dat inmiddels enkel ouds bevat, eens te updaten.
Laten we maar beginnen met ons meest recente optreden, namelijk dat van Dordt in Stoom.Veel mensen zullen zich afgevraagd hebben waarom het evenement niet gewoon Dordt met Tones heet, dat is inderdaad een vergissing van de organisatie, en wij hopen dan ook dat dat bij de volgende editie gewoon even recht gezet wordt.
Maar goed, dit jaar dus nog Dordt in Stoom. Aangezien het zaterdag mooi weer was, moesten we zondag spelen. We hadden afgesproken te verzamelen bij het Energiehuis, en dat lukte vrij aardig. Bijna iedereen was mooi op tijd, waarna we aan onze tocht naar het Veerhuis konden beginnen alwaar het beginpunt was van onze muzikale route.
Ondertussen waren de weersomstandigheden helaas behoorlijk verslechterd. Wind, regen, onweer en lawines trotserend baanden we ons een weg naar het Veerhuis. Ik had zelf als één van de weinigen dit slechte weer voorzien en dus een paraplu meegenomen, maar helaas werd die meteen ingepikt door een mede Tone. Ik had er natuurlijk wat van kunnen zeggen, maar ik besloot solidair te zijn met de anderen en gezamenlijk de beproevingen die de weergoden voor ons in petto hadden te doorstaan.
Na een lange tocht van zeker 7 minuten, waarin we ook nog onze sledehonden kwijtgeraakt zijn (nou ja ze kwamen gewoon niet opdagen, gelukkig hadden we geen slee bij) bereikten we eindelijk het Veerhuis, waar we verwelkomd werden door wat andere Tones, familieleden en een Shantykoor. Zoals zovaak bleek ook nu weer dat alle leden over een uitstekende conditie beschikken, want niemand was uitgeput na die 7 minuten lopen!

Nu we compleet waren konden we aan onze muzikale route beginnen, en aangezien we allemaal heel veel zin hadden om muziek te maken, hadden we slechts enkele meters gelopen toen we een plekje langs de kade zochten om de eerste nummers ten gehore te brengen. Het weer was inmiddels gelukkig wat verbeterd, er stond alleen nog wat wind dus het was nog wel fris. De mediterrane klanken van ons openingsnummer Bella Italia verdreven al snel de kou, zowel bij ons als bij het publiek. We hadden al meteen de smaak te pakken, dus we speelden nog een paar nummers, waarna we onze weg langs de kade vervolgden.

Nadat het weer geen probleem meer was kregen we te maken met de volgende uitdaging op onze tocht, het weerstaan van de verleiding van al het lekkers dat je bij de diverse tentjes langs de route kon krijgen. Wafels, ijs, suikerspinnen en ga zo maar door. Echter, iedereen weet dat je in een kikker verandert als je er wat van eet (Kermit was ooit Sousafoonspeler btw, een kandij appel bepaalde zijn lot), dus we aten en dronken niets, en besloten snel nog een paar nummers te spelen.
Ook dit keer trokken we meteen de aandacht van het publiek, dat de diverse stoommachines massaal links liet liggen om naar ons te komen luisteren. Omdat het natuurlijk lullig is voor al die mensen die zoveel tijd en moeite in hun stoom hobby hebben geïnvesteerd om er werkelijk prachtige machines van te maken, besloten we niet al te lang te spelen zodat zij niet voor Jan met de korte achternaam kolen stonden te scheppen.

Zodoende vervolgden we onze weg naar het verzamelpunt bij de Aardappelmarkt. De naam zegt het al, hier kon veilig friet worden gegeten, wat sommige Tones dan ook met smaak deden, maar niet voordat we eerst nog even een nummer gespeeld hadden aldaar. Daarna hadden we dus tijd om even wat te drinken, uit te rusten, een groepsfoto te maken en te genieten van het optreden van een groep zangers en zangeressen. Ondanks de spetterende show die deze groep neerzette kregen we toch veel vragen uit het publiek wanneer wij weer zouden spelen.

Niet lang daarna ging de tocht al spelend weer verder via de Wolwevershaven. Nog nooit eerder lopend gespeeld met de Rolling Tones, dus het was voor mij even wennen. Paaltjes, hondepoep, monumentale panden en mede Tones ontwijken is in het begin nog best een uitdaging als je tegelijkertijd ook nog muziek aan het maken bent. Gelukkig ging het best goed, er zijn geen gewonden gevallen en die mevrouw met die rollator bleek gelukkig nog prima te kunnen zwemmen.
We liepen een rondje langs het water om uiteindelijk weer op hetzelfde punt bij de Aardappelmarkt uit te komen.

Inmiddels was het tijd geworden voor de Stoomparade dus we stelden ons op in de rij met diverse stoomvoertuigen. Het opstellen van de stoet duurde even, dus die tijd werd door sommige Tones gebruikt om even een sanitaire stop te maken. Ik vraag me af of sommigen stiekum sterke drank genuttigd hebben, want later bleken ze op en ineens grote moeite te hebben met lopen, en gingen van links naar rechts over straat, al kan dat allerlei oorzaken gehad hebben natuurlijk. Loszittende steunzolen, eten van yoghurt met linksrechtsdraaiende melkzuurbacteriën, of het zwevende kiezerssyndroom, noem maar op.
Op de muziek had het in ieder geval geen invloed ze speelden fantastisch als altijd, en al spelend begeleidden we de stoet door de binnenstad om uiteindelijk weer bij ons beginpunt het Veerhuis aan te komen.
Hoewel de vermoeidheid toch wel begon op te spelen, liepen we toch nog even door, om uiteindelijk dichtbij het Energiehuis ons laatste nummer te spelen en daarmee de dag af te sluiten.

Al met al weer een superleuke dag gehad met de Rolling Tones. Iedereen hartelijk bedankt, vooral ook Marco 1 of 2 en André die ons kwamen versterken!
Oh ja, voor de mensen die denken dat het niet meer goed gekomen is met mijn paraplu. Ik heb hem keurig netjes terug gehad, en de maandag na het weekend werd alles helemaal goed gemaakt met een paar lekkere Muffins!