Welkom op onze website

Wij zijn blaaskapel "The Rolling Tones" een clubje muzikanten uit dordrecht die het heerlijk vinden om met elkaar muziek te maken, Wij spelen moderne nummers en ouderwetse meezingers hierdoor zijn wij overal inzetbaar waar men gezellige muziek wil horen.

Ben je toevallig op zoek naar een leuke kapel en kan je een blaasinstrument bespelen en ook muziek lezen schroom dan niet en kom eens langs op onze repetitieavond van 20.00 tot 22.00 uur op de maandagavond.

Kijk eens rustig rond op onze site en wees welkom bij een optreden van onze gezellige kapel.

Afdrukken

Winkelcentrum de Meent (Papendrecht)

Geschreven door David on 16 juni 2012.

Zo speel je tijdens Dordt in Stoom in de binnenstad van Dordrecht, en zo speel je 2 weken later in die andere werelddrechtstad.

Zaterdag 16 juni was het weer tijd voor ons volgende optreden in winkelcentrum 'de meent' in papendrecht.Dit keer hadden we met zijn allen afgesproken in de catacomben van Papendrecht, en zo stonden we bijna allemaal rond half twaalf in Sectie C rij 18 van de parkeergarage de Meent. Een erg verraderlijk oord, binnen komen is gemakkelijk, maar met een beetje pech kom je er nooit meer uit en dwaal je jaren rond zoekend naar een uitgang. Gelukkig waren er wat Tones die nog aan de oppervlakte waren en ons zo via de telefoon (gelukkig had IK wel bereik) wezen op de roltrap die ons vervolgens netjes naar buiten bracht.

Nadat onze ogen kort moesten wennen aan het zonlicht vonden we al snel de overige Tones die al op ons stonden te wachten, samen met onze begeleider voor die dag, een uitermate vriendelijke man in oranje kledij. De beste man wees ons snel de weg naar een leegstaande winkel midden in het bruisende centrum van Papendrecht waar we onze spullen achter konden laten en ons voorbereiden op het optreden. Ons tijdelijke onderkomen, bijna even luxe als de Green Room bij het songfestival, was lekker ruim, er was voor iedereen iets te drinken, en ook heel belangrijk: er was een toilet aanwezig. We moesten het onderkomen wel delen met nog een paar oranje geklede dames en de grote broer van Loeki die eveneens oranje gekleurd was, maar dat was geen enkel probleem.

We hadden weinig tijd nodig om ons voor te bereiden en gingen al snel op weg naar het beginpunt van onze tocht door Papendrecht. We liepen dus naar buiten en speelden het eerste nummer. Helaas moesten we 2 toptrompettistes missen deze dag, maar toch klonk het meteen al goed, zeker ook dankzij Henri die ons kwam versterken en meteen al fantastisch meespeelde.
Vervolgens speelden we nog een paar nummers en liepen we grotendeels spelend een route door een prachtig stukje Papendrecht waarbij we op sommige prominente locaties bleven staan om het aanwezige publiek te vermaken met wat extra nummers. Echt plekken waar je als kapel tenminste 1 keer in je leven gespeeld moet hebben, om er een paar op te noemen, café de Dijk, de brug over de Meentpassage, de Markt, Winkelcentrum de Meent, enzovoort enzovoort, stuk voor stuk geweldig!
Doordat we al die toeristische trekpleisters aandeden hadden we ook een internationaal publiek dat, natuurlijk niet bekend met het fenomeen Rolling Tones, meteen enthousiast de foto en video camera's tevoorschijn haalde om ons aan de mensen in het thuisland te kunnen laten zien.

Onze begeleider had een prima route uitgestippeld, en zo kwamen we precies op tijd voor de pauze weer bij ons beginpunt aan. Na de hoognodige toiletbezoekjes was er nog wat tijd voor een hapje en drankje, al dan niet op een terrasje in de buurt, om vervolgens aan het tweede deel van ons optreden te beginnen.
Lopen door Papendrecht is vergelijkbaar met een stedentrip naar Rome, Barcelona of Praag, op een gegeven moment heb je zoveel moois gezien en begint alles wel een beetje op elkaar te lijken. "Hee die brug waar we onderdoor lopen lijkt wel op de brug waar we op gespeeld hebben", het bekende Déjà Vu gevoel waar je bij zoveel verschillende indrukken gewoon niet aan ontkomt.
Tijdens dit deel van ons optreden vonden we nog tijd om even met zijn allen op de foto te gaan samen met onze oranje vrienden. De grote vraag bij iedereen is natuurlijk wie zat er in het leeuwenpak? Was het Maxima, waren het Gordon en Joling, was het Pino die een identiteitscrisis heeft? Wie het weet mag het zeggen, bijvoorbeeld in ons Gastenboek op deze website ;-)

Het tweede deel van het optreden was vergelijkbaar met het eerste. Vaak lopend spelen of spelend lopen, wat me steeds beter lukt hoewel ik 1 paaltje maar net wist te ontwijken. Hier en daar even stoppen om wat extra nummers te spelen en weer verder. Zodoende hadden we toch al best veel gespeeld toen we wederom bij ons beginpunt aankwamen voor onze tweede pauze. Ook dit keer konden we weer even wat drinken en uitrusten om vervolgens nog een klein rondje langs het winkelcentrum te lopen en wat nummers ten gehore te brengen.
Als afsluiting kregen we van onze begeleider allemaal nog een afdruk van de groepsfoto ter herinnering aan deze mooie dag, waarna we terugkeerden naar de catacomben van Papendrecht. Daar bleek je gelukkig tegen betaling een kaart te kunnen krijgen om naar buiten te kunnen, en zodoende zijn alle Tones weer veilig thuis aangekomen.

Ik moet zeggen dat het ondanks het feit dat sommige leden (waaronder ik zelf) eigenlijk ziek waren, weer een prima optreden was waar we best trots op mogen zijn. Het was weer gezellig, klonk goed en we hebben ons prima vermaakt.
Bij deze wil ik ook de organisatie bedanken voor de leuke begeleiding, en natuurlijk ook Henri die op zo korte termijn toch mee kon komen spelen en dat ook nogeens super deed!

Op naar ons volgende optreden, waar we hopelijk weer compleet, en allemaal gezond zullen zijn :)