Afdrukken

Prinseninstallatie Narveure 2012

Het is november, het traditionele begin van het vijfde jaargetijde, en ook in Dordrecht gaat dan het Carnavalseizoen van start en zo waren de Rolling Tones te gast bij de prinseninstallatie van Narveure.Het thema van deze editie is Flowerpower, en natuurlijk hebben we maandenlang na zitten denken hoe we daar als kapel het beste bij aan zouden kunnen sluiten.
Het eerste wat je dan te binnen schiet is de kenmerkende kleding die men in die periode droeg. We hebben dan ook een speciale kledingcommissie ingesteld die de geschiedenisboeken ingedoken is en vervolgens met de daar opgedane kennis op zoek gegaan is naar cultureelhistorisch correcte outfits.
Wat hebben ze hun best gedaan en wat hebben we veel kleren gepast: wijde broeken, regenpakken (ook toen regende het al vaak), poncho's en ook een maliënkolder maar dat bleek gelukkig een leesfout bij het bestuderen van de geschiedenisboeken te zijn.
Uiteindelijk besloten we om flowerpower letterlijk te nemen en werd er gekozen voor kleurrijke blouses met bloemenmotief. We hebben tevens nog geprobeerd ons haar lang te laten groeien maar dat bleek voor de meeste heren toch al een paar jaar te laat te zijn.

Zaterdag 24 november was het dan zover en stonden we met zijn allen rond half 9 in een vochtige kleedkamer ons voor te bereiden op ons optreden.
We moesten meteen om 9 uur al optreden in de grote zaal. Die zaal was zelfs zo groot dat het aanwezige publiek erin lekker veel ruimte had om in te staan.
Ook wat muziekkeuze betreft hadden we natuurlijk rekening gehouden met het flowerpower thema, met veel nummers uit eind jaren 60, begin jaren 70.
We begonnen dan ook met Bella Italia (in 1973 gezongen door een van de meest bekende hippies Imca Marina).
Daarna was er een heuse primeur en speelden we voor het eerst ons nieuwe nummer HipHop Polka (James Last, ook geen onbekende in de 60's en 70's) voor publiek.
Vervolgens weer een vertrouwd nummer uit ons repertoire: Slaoi (Sla is natuurlijk BLOEMkool maar dan anders).
Ondertussen werd de zaal steeds voller, en gingen we vrolijk verder met het volgende nummer: Omdat ie zo mooi is. Een nummer dat niet uit het flowerpowertijdperk komt, maar wie de tekst bestudeert zal concluderen dat het wel geschreven moet zijn onder invloed van één van de in die tijd gebruikelijke middelen.
Daarna was het weer tijd voor een nieuw nummer: Does Your Mother Know van ABBA.
Vervolgens weer een hippiehit, Mexico (1972, Les Humphries Singers). Een nummer dat we al een tijdje spelen, maar nooit gaat vervelen.
Tenslotte sloten we ons eerste optreden die avond af met Ein Festival der Liebe (1973, Jürgen Marcus), net geen primeur meer, maar dat nummer hadden we pas 1 keer eerder voor publiek gespeeld.

Het optreden en de nieuwe nummers gingen best goed, ondanks de oplopende temperaturen in onze bloemenblousen. De zaal was inmiddels goed volgestroomd met publiek, en dus konden we met een gerust hart het podium overlaten aan de andere aanwezige kapellen.
We hoefden pas na middernacht weer te spelen, dus we hadden tijd zat om ons in het feestgedruis te storten, en te genieten van optredens van o.a Bar Gebeure, Rataplan, Quiznix en de Merwekrabbers.
Leuk om ook de tweelingzus van Wendy, Wendx eens een keer te zien want die blijkt bij Quiznix te spelen!
We hadden het prima naar ons zin en dan vliegt te tijd zo om en voor je het weet moet je je alweer klaarmaken voor het volgende optreden.

Ons tweede optreden die avond was in de kantine. Het podium daar is kleiner, het plafond een stuk lager, en de temperaturen een stuk hoger. We hebben de bloemetjes die avond in ieder geval genoeg water gegeven. Ondertussen waren onze trouwe hulptones André en Marco2 ook van de partij.
We speelden grotendeels dezelfde nummers als bij het eerste optreden, m.u.v Festival der Liebe dat vervangen werd door flowerpowernummer bij uitstek: Happy Together (1967, The Turtles). Als toegift tenslotte I've got the music in me (1974, The Kiki Dee Band).
Dit optreden ging nog een stukje beter dan het eerste en het publiek reageerde dan ook weer enthousiast.
Daarna waren we welliswaar klaar met spelen, maar het feest was nog niet afgelopen. Wederom konden we genieten van de optredens van de andere aanwezige kapellen, en er was tevens een zanger aanwezig om het publiek te vermaken.

Rond een uur of 2 was het voor de meesten dan toch tijd om op huis aan te gaan. Toch weer een leuk optreden en leuke avond gehad, alleen beetje jammer van die paparazzi :)
Bij deze wil ik nog even iedereen en in het bijzonder de kledingcommissie, en natuurlijk André en Marco2 bedanken.
Het begin is er, maar er zit nog veel meer nieuws aan te komen dus stay tuned!